De tre beste singlene hittil i år

Så snart man er ferdig med en liste, så er det på tide å begynne å tenke på den neste. Foreløpig har de helt store 2016-platene uteblitt, i hvert fall for de av oss som ikke tilhører Bowie-menigheten. Heldigvis døyves ventetiden av bra singelslipp som jeg håper bærer lovnader om noe stort. Jeg har plukket ut mine tre favoritter fra januar.

Primal Scream & Sky Ferreira - "Where the Light Gets In"

Primal Scream er et skotsk rockeband som har eksistert i 35 år. Sky Ferreira er en 23 år gammel popvokalist som har jobbet siden hun var 17. Begge har eksperimentert med elektronika, trip hop, indie og en haug med andre sjangre, så da er det kanskje ikke så rart at deres respektive musikalske uttrykk passer hverandre som hånd i hanske. "Where the Light Gets In" er en vampete disco-perle med et lydbilde som perfekt balanserer det retro og det moderne. Udiskutabelt dansegulvmateriale som man blir glad av. Og musikkvideoen er en visuell triumf og mod-mareritt av de sjeldne.

Yeasayer - "I Am Chemistry"

Hvis surrealismen var en musikksjanger og ikke bare en kunstretning, så hadde Yeasayer passet perfekt inn her. Men sant å si er en del av appellen til Brooklyn-bandet at de så vanskelig lar seg definere. Siden debutplata All Hour Cymbals i 2007 har de gjort det vanskelig for oss å sette dem i bås, og det er faktisk en god ting. "I Am Chemistry" er psykedelisk, mangefasettert, smart og kul - med mange nok lag til at man oppdager noe nytt ved hver gjennomlytting. Og plutselig dukker det opp et barnekor! Musikkvideoen tar dessuten en slags kitchy Power Rangers-estetikk til nye høyder.

7XzqCUbiPc4


PJ Harvey - "The Wheel"

Når PJ Harvey slipper ny musikk er det høytid. Rett og slett. Snart fem år er gått siden forrige plate, den kunstneriske og nesten profetiske Let England Shake fra 2011. Denne gangen har hun gått tilbake til det rene rockeuttrykket fra Stories from the City, Stories from the Sea (2000), i hvert fall ut ifra første smakebit å dømme. "The Wheel" er bassdrevet og energisk, og selvfølgelig, med en politisk kjerne. Det er tross alt PJ Harvey det er snakk om. Låta, og det kommende albumet, handler om hennes reiser i Kosovo, Afghanistan og Washington DC over en periode på fire år. PJ er true to form, altså.

For øvrig: hederlig omtale går til Monica Heldals "Jimmy Got Home" Og Highasakites "Someone Who'll get It". Bra låter det også.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits