Don't mess with the Lorde!

I en mystisk verden med to måner glir en hvitkledd skikkelse langs en bassengkant mens hun kaster lengselsfulle blikk etter en annen kvinnes mann. Kun opplyst av byen i bakgrunnen planlegger hun hvordan hun skal slå kloa i sitt bytte og forføre vettet av ham så snart hun får ham på tomannshånd. Det er et klassisk fatal attraction-narrativ som ender med at hun blir hans bytte i stedet - total underkastelse er uunngåelig.

Nei, selvsagt er det ikke sånn. For den hvitkledde skikkelsen er Lorde, og hun har ingen planer om å underkaste seg noen som helst. 

Anledningen for dette lille tablået er den nye musikkvideoen fra dance-duoen Disclosure - "Magnets". I den har Lorde en fremtrendende rolle, både som vokalist og hovedperson. Etter hvert trekker hun også i heldekkende sort lær og er både nådeløs og fortærende som en flamme. Hun er fantastisk på alle måter. 

Og den tilsynelatende uoppfinnsomme musikkvideoen viser seg å ikke være det i det hele tatt. Som Lorde selv forklarer på Twitter: "one of my life goals has always been to one day play a hitgirl who pretends to seduce then burns alive douchy boyfriends". Right on, Lorde! For det er det hun gjør. Dette er ingen banal og sjelløs utroskapshistorie. Se etter øyeblikket hvor den forsmådde kjæresten vender seg vekk fra vinduet og et blått øye kommer tydelig til syne. Se videoen med dette øyeblikket i bakhodet, og alt forandrer seg når man innser at det egentlig er partnervold det dreier seg om. Og Lorde er hevnkvinnen som skal ekspedere uhyret med den forurettede kvinnens velsignelse.

Lorde kaster seg over nevnte douchepants i en heftig seanse med heavy petting. Ikke på noe tidspunkt lar hun ham kysse seg, men dominerer og holder ham i ånde på samme tid. Enkle ansiktsuttrykk kan ha en voldsom kraft, og hennes er støpt i ro og besluttsomhet. Denne sekvensen er visuelt slående, og Lordes tilstedeværelse er dirrende, nesten poetisk. Jeg vil på ingen måte at hun skal slutte å synge, men nå får jeg lyst til å se henne i en film også.

Nå lurer du kanskje på hvordan Avskummenes Avskum møter sin skaper? Jeg kan fortelle at din tålmodighet vil belønnes med en maksimalistisk fantasioppfyllelse av den aller mest tilfredsstillende sorten.

-----------

Ja, og så er låta ganske bra også. Lytt og se under.

 

Queen Lorde heeds not man's cry for mercy.

 

Én kommentar

sunlightx

30.09.2015 kl.22:01

ho er så elsk!

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

31, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, feminist, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Og så er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits