Jeg, billettservice

Det er visse ting jeg vet at skal finne sted i løpet av et år, og en av dem er deltakelse på Øyafestivalen. Denne ølmarinerte, hipsteraktige måten å vinke farvel til sommeren på er et obligatorisk innslag hver august måned, derfor vet jeg å sikre meg billetter før vinteren er omme hvert år. Men det er det ikke alle som gjør. Absolutt ikke. Og jeg hytter med neven mot dere, folkens! Dere vet hvem dere er.

Det er ikke alle som evner å planlegge. Frykt ikke, jeg er ikke her for å dømme dere. Jeg er her for å hjelpe. På et eller annet vis, jeg aner ikke hvordan, så har jeg blitt en slags Frøken Øya i gjengen. I løpet av sommeren, fortrinnsvis mot slutten av juli, blir jeg alltid kontaktet av et lite knippe venner og bekjente som i ulik grad av desperasjon lurer på om jeg:
a) har en billett å selge
b) kjenner noen som har en billett å selge
c) kan formidle salg av billett

Dermed er det bisarre omfordelingsprosjektet av festivalpass i gang.

Som deres personlige ticketmaster kan jeg berette at jeg kun selger min egen billett når griser flyr. Derimot kjenner jeg ofte noen som av ulike årsaker må selge billetten sin, og enda ofte kjenner jeg noen som er på markedet etter en billett lenge etter at festivalen er utsolgt. Den siste uka har sms'er tikket inn, facebook-statuser er blitt delt, og jeg har brukt mine organisatoriske evner på å sørge for at diverse dagspass og penger har byttet hender. Jeg tror alle ble fornøyde. Unntatt hun som var for sent ute med å melde sin interesse for en lørdagsbillett som inntil nylig var tilgjengelig via en av mine venninner, selvfølgelig. You snooze you lose, altså. 

Til neste år anbefaler jeg at alle som vet de skal på Øya å skaffe billettene sine i februar. Men jeg kommer selvsagt til å være her for å hjelpe dere i juli.

Nå gleder jeg meg til festival!Denne har jeg hatt siden februar. For tenk!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

31, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, feminist, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Og så er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits