Kjære Sarah Polley - et åpent brev i anledning nyinnspillingen av "Little Women"

Du har jo fått i oppgave å lage en remake av Louisa May Alcotts' Little Women - romanen jeg tilba i tenåra (før Ringenes Herre tok meg, altså). Borgerkrigsdramaet om de fire March-søstrene har blitt adaptert flere ganger, og selv om mitt hjerte alltid vil banke nostalgisk for versjonen med Winona Ryder, Claire Danes og Susan Sarandon fra 1994, så gleder jeg meg veldig til du Sarah, skal gjøre den til din egen.

Men lett skal det ikke være. Jeg har selvsagt noen innspill til casting.

Meg March
Felicity Jones. Hun har markert seg som et navn å regne med de siste årene, sist med sin Oscar-nominerte innsats i The Theory of Everything, og vil være et solid kort som den eldste March-søsteren. Hun er vakker på den diskre måten og har et behagelig vesen. Akkurat som goody two shoes-Meg.

Jo March
Her er jeg ikke i tvil! Det må bli Emma Stone. Hun har alt i seg for å bli den perfekte Jo, både det feministiske, intellektuelle, temperamentsfulle og lekne. Tre til side, Winona Ryder. Jeg tror du har møtt din overkvinne. 

Beth March
Kristen Stewart. Hun ser passe wasp'ete ut, dessuten tror jeg det vil falle naturlig for henne å spille tæringssyk.

Amy March
Jeg vet ikke hvem som skulle spilt Amy som barn, men den eldre versjonen er det Saoirse Ronan som skal stå for. Hun var god allerede i Atonement fra 2007 og i The Grand Budapest Hotel fra 2014. Ikke til forkleinelse for Samantha Mathis som spilte Amy i 1994-versjonen, men jeg synes Ronan har mer å fare med i rollen som den søte og kultiverte Amy som stjeler Laurie vekk fra Jo.

Marmie March
Her er det selvsagt veldig fristende å bare gå for Meryl Streep, men det skal jeg ikke. Jeg har også litt lyst til å velge Winona Ryder for å slutte sirkelen, hvis ikke det hadde vært for at det hadde blitt katastorfalt galt. Jeg går for Julianne Moore. Hun svikter aldri. 

Laurie
Det er kanskje litt obvious, men jeg synes at Eddie Redmayne skal spille "that Lawrence-boy". Han er kjekk, men harmløs. Morsom, men barnslig. Og så har han sikkert en ryggrad som er elastisk nok til at han lett lar seg herse med av Jo og søstrene. 

Professor Bhaer
Jeg synes autensitet er viktig, derfør bør vedkommende som skal spille tyskeren som kjefter på Jo for så å ta henne med storm kunne snakke tysk uten problemer. Jeg sliter med å velge mellom kjekkasen Michael Fassbender og eldre, mer autoritære Christoph Walz. Begge er dyktige nok til å kunne tilføre professoren en viss intellektuell gravitas, men jeg tror Fassbender er veien å gå her. Minnet om Emma Stone som så ut som om hun ble antastet av en mye eldre Colin Firth i Magic in the Moonlight får meg til å tenke at Walz nok er litt for gammel. Og Emma er jeg ikke villig til å bytte ut!

Si hallo til mine drømmers Jo March - ta rollen, Emma Stone!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

31, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, feminist, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Og så er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits