En slags julecover

I den aller siste scenen i Love Actually er vi tilbake på Heathrow-flyplassen. Filmen slutter der den begynte, med lykkelige gjensynsscener mellom venner, familiemedlemmer, kjærester, ektefeller og andre bekjentskaper som gjenforenes på en kald flyplass en gang midt på vinteren. Og i bakgrunnen høres breezy California-rock, nemlig "God Only Knows" av The Beach Boys. Nå har det blitt sånn at jeg forbinder denne låta ikke bare med filmen, men med jul.

Og nå har den blitt covret av et annet California-ensemble, nemlig She & Him.Det er altså Zooey Deschanel og M. Ward som har gitt seg i kast med Beach Boys-klassikeren fra 1966. I begynnelsen av desember slapp de Classics - en coverplate med 13 låter duoen beskriver som tidløse klassikere. "God Only Knows" er ikke inkludert på denne utgivelsen, men ble laget til Deschanles serie New Girl, og episoden hvor gjengen sitter fast på en flyplass i julestria. Nikket til Richard Curtis' julefilm-klassiker kunne knapt vært mer overtydelig, men veldig fint og forbausende passende.

Og det er en bra coverversjon. Originalen klarer noe så sjeldent som å blande intimitet og teatralske rytmer, og ende opp med en ode til romantikk som er akkurat passe nær og pompøs på samme tid. She & Him sparer ikke på rytmeinstrumenter og indiepop, men klarer likevel å treffe Beach Boys-balansen med Zooey Deschanels honningstemme og M. Wards gitar. 60-tallsvibbene er inntakte og låta sitter godt i øret.

Gi den en lytt, da vel! Jeg garanterer at du kommer til å tenke på Love Actually.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

31, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits