Finnes det noe de ikke kan?

"De" i denne sammenhengen er Lorde og Jennifer Lawrence - generelt utmerkede damer og dyktige kunstnere i hver sin sjanger. Men ikke nok med det. De tilhører også den eksklusive lille gruppen mennesker som strekker seg litt lenger. De yter det lille ekstra og kan litt mer enn andre musikere og skuespillere. Verdensherredømmet er nært, veldig nært. Jeg håper de har planene klare.

Min ubegrensede begeistring knytter seg selvfølgelig til deres innsats i den tredje Hunger Games-filmen, Mockingjay part 1. Når det gjelder Hunger Games-trilogien fangirler jeg allerede hardt, men denne gangen ble det nesten for meget.

Det er nemlig 18 år gamle Lorde (eller Ella Maria Lani Yelich-O'Connor som hun egentlig heter) som har satt sammen soundtracket. Altså har hun hatt ansvaret for å samle et respektabelt knippe artister, få dem til å spille inn kule, fengende og indie-aktige låter som passer til et post-apokalyptisk dystopisk samfunn hvor the shit is about to hit the fan, samt funnet tid til å skrive et par over gjennomsnittet heftige låter selv for å understreke sin uovertrufne posisjon som frontfigur for hele schmæla. Det er ikke bare bare. 

Men snakk om å levere varene! For det er ikke hvem som helst som har sagt ja til å bidra. Soundtracket inneholder bidrag fra etablerte navn som Bat for Lashes, Kanye West, Conor Oberst, Grace Jones (!) og the Chemical Brothers, samt fra nye indie-kometer som Charli XCX, Tove Lo, Chvrches og Haim. Resultatet er, om ikke perfekt, så i hvert fall svært helstøpt og vellykket. Selv hipster-politiet i Pitchfork har tatt av seg hatten for Lorde og gitt soundtracket en score på hele 7.8. 

Og så J-Law, da. Det viser seg faktisk at hun kan synge også. Det var vel egentlig det eneste som manglet. I Mockingjay part 1 crooner hun en folkevise skrevet av Hunger Games-forfatter Suzanne Collins og tonesatt av the Lumineers. Jeg liker det.

Så Ella og Jennifer. Verdensherredømmet er deres. Forvalt det så godt dere kan, det er garantert mer en bra nok.

---------

Hør Jennifer Lawrence synge "The Hanging Tree" under.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

31, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits