Kaffe og Shakespeare

I forrige uke var jeg på ferie i New York sammen med ei venninne. På flyreisen over Atlanteren diskuterte vi norske navn som ikke fungerer på engelsk, og som dermed kan skape små utfordringer når man er ute og reiser. Min venninne har et slikt navn. Hun heter Guro og har opplevd å bli kalt de utroligste ting i både innsjekkingsskranker og passkontroller. Både Gurt, Gure og Gurd har blitt uttalt med usikker stemme og flakkende blikk av diverse servicepersoner som har krysset hennes vei i utlandet. Selv er jeg litt heldigere, men også Ida (særlig med en i-lyd som høres ut som den burde vært stavet med dobbel e) kan være et smått vrient navn å få tak på for engelsktalende. 

Men aldri så galt, skulle det vise seg. For det var fullt mulig å få noe moro ut av navneproblematikken. Uten å lyve om hva vi het til Homeland Security, selvsagt.

Situasjonen hvor dette problemet kommer opp oftest er faktisk på kaffebarer. På Starbucks spør betjeningen alltid om kundens navn, skriver dette på pappkruset og roper henne opp når kaffen er klar. Det er en veldig praktisk og enkel måte å avvikle kaffeserveringen på, men det er alltid litt utfordrende for Guro og Ida å få formidlet navnene sine korrekt til en engelskspråklig barista. Så hvorfor ikke konsekvent bestille kaffe under falsk navn? Og når man først er i gang, hvorfor ikke lage en festlig utfordring av det? 

Som sagt, så gjort. Emneknaggen #kaffeutfordringen ble etablert på Instagram, og tema for navnene ble valgt. Mitt tema var karakterer fra Shakespeares skuespill, og der var det nok å ta av. I løpet av en snau uke i New York var jeg Juliet fra Romeo & Juliet, Bianca fra Othello, Katharina fra Taming of the Shrew, Cordelia fra King Lear, Miranda fra The Tempest, Ofelia fra Hamlet og Helena fra A Midsummer Night's Dream.

Jeg var nok mest overrasket over baristaen som godtok at jeg het Ofelia. Men de heter jo så mye rart i USA. Meg med koppen som startet det hele - Juliet. Alle bildene kan beskues på min Instagram-konto.

Ingen kommentarer

:-)

29.10.2014 kl.22:46

Artig påfunn :-)

Selv pleier jeg å bruk Odd Simen, Bård, Stein, Roar, Even eller Odd Willy :-P

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

31, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits