Taylor og meg

For en drøy måned siden skrev jeg denne teksten om mine musikalske guilty pleasures. Omtrent fem minutter etter at jeg hadde postet teksten begynte jeg å kjenne på en snikende følelse av anger. For hadde jeg ikke utlevert meg selv litt i meste laget ved å innrømme at jeg faktisk likte låter som jeg egentlig ikke kunne stå inne for å ha hørt engang? Det hadde jeg ikke. Tilbakemeldingene jeg fikk var nemlig av denne sorten: "Ida, dette er hipster-guilty pleasures. Dette æ'kke flaut. Skjerpings!".

Derfor prøver jeg igjen. Møt Taylor Swift:

Denne søte, 24 år gamle countryartisten fra Reading, Pennsylvania har klart å sno seg inn i hjertet mitt nesten uten at jeg merket det. Det startet med at hun hang med en av mine absolutte favorittdamer, Zooey Deschanel, og fortsatte med utallige intervjuer hvor hun snakket om feminisme. Ikke minst er hun i besittelse av en fantastisk garderobe, banjo, ukulele og to katter. Kattene heter Meredith Grey og Olivia Benson, altså er de oppkalt etter to tv-heltinner. Det er nesten så jeg får lyst til å skaffe meg katt og kalle den Buffy Summers eller Blair Waldorf. Taylor sto dessuten for forrige ukes viktigste populærkulturelle øyeblikk da hun ga John Cleese et uslåelig stink-eye for å ha fornærmet Olivia Benson. Pusen har nemlig en slags øre-abnormalitet som gjør at de peker forover hele tiden. Slik skal det være, Taylor. Forsvar katten din!

Ja, og så er frøken Swift nær uovertruffen hva tåredryppende sanger om følelser og sånn angår. Det er forelskelser, svik, hjertesorg og angstdryppende tåreperser av episke proporsjoner. Man får rene ord for penga, og man får mange av dem. Dessuten har sangene hennes lært oss at ingen svikter Taylor Swift og slipper unna med det. Da får man nemlig sitt pass påskrevet med stor detaljrikdom i neste hitlåt. Vær advart.

På tide med min guilty pleasure-låt. Det er en ekstremt poppete poplåt med elementer av dub step. Jepp.
Herved presenterer jeg: I Knew You Were Trouble  

Én kommentar

Victoria

19.10.2014 kl.20:45

Kos deg siste rest av helga :)

;-P

22.10.2014 kl.15:56

Nesten litt rosablogg innlegg ;-)

Men alltid like moro å lese bloggen din :-)

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

31, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits