"Maybe it's my wound..."

Det har vært Robin Williams-uke på nettaviser, populærkulturelle nettsteder og i sosiale medier. Det er tydelig at hans død har gått inn på mange, og det er på mange måter en slags verdensomspennende kollektiv sorg vi har vært vitne til siden det triste budskapet kom på tirsdag. Nekrologer har blitt skrevet, mental helse-problematikk har blitt behørig belyst, og favorittklipp fra hans omfangsrike karriere har blitt delt. Jeg kaster meg på sistnevnte trend!

For det er én Williams-prestasjon jeg savner i jungelen av YouTube-klipp som nå florerer i sosiale medier, og det er tilfeldigvis en av mine favoritter.

Husker dere den gangen Robin Williams gjorde en lynrask gjesteopptreden på FriendsDet var ikke bare Robin Williams, det var Billy Crystal også. Det var i 1997, midt i Friends' storhetstid, og hele opptredenen var unnagjort på to minutter før vignetten. Opprinnelig var ikke Crystal og Williams' festlige innslag en del av manus. De var tilfeldigvis i samme bygg og jobbet med et annet prosjekt da episoden skulle spilles inn, og manusforfatterene benyttet sjansen til å spørre dem om de hadde lyst til å gjøre en gjesteopptreden i det som på den tiden var en USAs mest populære tv-serier. Gutta var sporty og stilte opp, og resultatet er 120 sekunder med utsøkt komikk.

Crystal og Williams spiller to venner som klemmer seg inn i sofaen til Friends-gjengen, for så å sette i gang en høylytt samtale om at Williams' karakter mistenker at kona ligger med gynekologen sin. Når han nevner sitt væskende sår (!) som en mulig årsak til at kona bedrar ham, ler jeg meg halvt ihjel hver gang. Hele scenen er improvisert fra ende til annen, det gjelder også replikkene til Matt LeBlanc, Lisa Kudrow og Courtney Cox. Den er et usøkt, og ikke minst uforglemmelig, anslag til en episode som langt ifra holder samme nivå hele veien igjennom. 

Robin Williams, I salute you!

------

Og her er scenen, in all its glory. Det er verdt å bruke to minutter på denne!

Ingen kommentarer

:-D

19.08.2014 kl.22:40

Et hærligt klipp og skjønner hvorfor du ler deg halvt i hjel hver gang du ser det :-)

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

30, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits