Pastell-eksess og jenter i dress

Melankolsk indie-pop ispedd amerikana og en bitteliten dråpe syretripp har truffet internett denne uka. Det kan bare bety én ting: Jenny Lewis er tilbake med sin første soloplate på seks år, og første singel er sluppet. Hipp hurra med et kirsebær på toppen!Jeg tilba Rilo Kiley i sin tid. I 2007 så jeg dem live på festivalen Electric Picnic i Irland, stående på første rad med en rosa drink i hånda og stjerner i blikket. I løpet av konserten forflyttet omtrent halvparten av det rosa fludiet seg fra plastkruset over på den hvite toppen min - jeg var for oppspilt til å registrere at jeg faktisk tømte drinken på meg selv. Jenny Lewis har en California Girl-cool ved seg som det er fullstendig umulig å ikke bli betatt av. Midt i konserten var det noen som ropte at hun måtte spille "The Frug". Da sa hun med et smil "dude, I don't really play that one anymore.." og spilte "Close Call" i stedet til vill jubel og begeistring. Og så hadde hun på seg gulltights med en svart body over. Hun er så kul.

Og nå er hun altså klar med en ny plate, The Voyager, som kommer den 29. juli. Denne uka slapp hun musikkvideoen til den første singelen, Beck-produserte "Just One of the Guys", og den er en perle blant perler. Lewis er en av de damene som liker å gjøre alt selv, så hun markedsfører sin nye låt med en video hun selv har regissert. Foran kamera finner vi en gitarklimprende Lewis iført en pastellfarget My Little Pony-dress, og backingbandet består for anledningen av Anne Hathaway, Kristen Stewart og Brie Larson ulastelig antrukket i blendahvite dresser. Riktig fornøyelig blir det når nevnte damer trekker i drag, nærmere bestemt løsbarter, adidas treningsdresser og trailercaps, og oppfører seg som udugelige schmucks. Anne Hathaways alter ego har rottehale (!) og danser breakdance mens Kristen Stewart personifiserer den riktig ekle eneboeren i nabolaget som titter på småjentene over hekken og ser på tysk porno hele natten. Og Brie Larson? Hun ser forbausende bra ut med blond bart. 

Jenny Lewis er ikke bare en av gutta. Hun er bedre. Mye bedre. Ferdig snakka!
Her er beviset:  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

30, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits