Musikk i det fri

Noe av det som gjør sommeren i Oslo litt ekstra gild er alle bonus-kulturopplevelsene som dukker opp som troll i eske rundt omkring i byens parker. Musikkfest Oslo er én av dem, friluftsteater i Frognerparken er en annen. Jeg er dessuten av den oppfattelse at fotball-VM på Kontraskjæret også er en fin-fin kulturopplevelse, men det befinner seg nok på den andre siden av kulturskalaen sammenlignet med det jeg opplevde i dag, nemlig gratiskonsert med Oslo Filharmoniske Orkester på Myraløkka, Sagene.

Jeg har alltid satt pris på klassisk musikk, men ikke nok til at jeg noensinne har kjøpt en billett til konserthuset og sett Oslo-Filarmonien på hjemmebane. Så når jeg da får sjansen til å høre landets ledende symfoniorkester rett utenfor min egen dørstokk, så er det en mulighet jeg ikke kan la gå fra meg. Og så viser det seg at å sitte i skyggen fra et eiketre og høre pauker og fioliner i vakkert samspill er en veldig fin og passende aktivitet på en søndag ettermiddag i juni.

Jeg kan ikke påberope meg særlig mye kunnskap om klassisk musikk, men jeg vet nok om Edvard Grieg og Ole Bull til å gjenkjenne dagens konsert som et realt publikumsfrieri. Den fikk meg til å tenke at hvis den var en radiokanal, så ville den vært Radio Norge. For her kom de nasjonalromantiske skattene som perler på en snor, fra "Fanitullen" til "Dovregubbens Hall". Det var som å ta en musikalsk reise inn i "Brudeferden i Hardanger" av Tidemand og Gude. Det ble kanskje litt forutsigbart, men tonelandskapet og samspillet er så flott at jeg nesten anger på at jeg la tverrfløyta på hylla som 16-åring. Høydepunktet var imidlertid ikke de mer eller mindre ihjelspilte nasjonalromantiske stykkene, men heller Alf Prøysens "Tango for to" og "Spelldåsen", arrangert for orkester. Det gikk rett hjem i et Ringsaker-hjerte.

Reportoaret var kanskje ikke så spennende og originalt, men det gjorde egentlig ingenting. For i dag var jeg bare ute etter å sitte i skyggen fra nevnte eiketre og koble av med musikk i en drøy time. Så jeg kjøpte det jeg, altså. Det var veldig fint.Myraløkka rundt klokka 15.30 i dag. Jeg var ikke den eneste som hadde møtt opp til gratiskonsert.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

30, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits