Hvem skal spille Morrissey?

I forrige uke kom nyheten om at en film om Morrisseys liv før The Smiths visstnok er underveis. Angivelig er det teamet bak den utmerkede Ian Curtis/Joy Division-filmen Control som sitter ved roret, og visstnok skal resultatet bli et filmatisk "kjærlighetsbrev" til sangeren og til "the dark satanic mills of Manchester". Jeg er fra meg av begeistring!

Men selvfølgelig finnes det rikelig med fallgruver, og de knytter seg først og fremst til castingen. Hvem som helst kan ikke spille den humørsyke primadonnaen, den prinsippfaste løse kanonen og det lyriske geniet som er Steven Patrick Morrissey. Det krever sin mann å kanalisere "the boy with the torn in his side". Så hvem er verdig til å danse med en blomsterbukett i baklomma på film? Jeg har samlet et lite knippe.

Jonathan Rhys-Meyers
Denne såpeglatte irske klysa har spilt rockestjerne før, blant annet som en oppglammet og mystisk David Bowie-aktig karakter i Todd Haynes Velvet Goldmine. Rhys-Meyers har kroppspråket og den smått usympatiske fremtoningen til Morrissey, men beinstrukturen hans virker mot ham. Morrissey har aldri hatt slike kinnbein. 

Andrew Garfield
Garfield er, så vidt jeg kan se, klin lik en ung Morrissey. Han er dessuten en kamelon av en skuespiller og har vært god i alt fra The Social Network og Never Let Me Go til The Amazing Spiderman. Jeg har tidligere likt ham spesielt godt når han har spilt outsidere, noe som styrker min tro på at han vil kunne overbevise som melankolsk estet i et miljø som ikke akkurat ønsket ham varmt velkommen.

Jim Sturgess
Muligens litt for gammel til å spille den unge Morrissey, men i likhet med Garfield passer han svært godt utseendemessig. Denne karen viste faktisk at han kan synge i Beatles-musikalen Across the Universe, noe som plasserer ham foran i feltet på min eksklusive liste. Det gjør også hans rolle som sjarmerende, men konstant ruset og ufordragelig kjendis i One Day

Tom Hiddleston
Stikkordet for Mr. Hiddlestons kandidatur er "danseferdigheter". Og så er han kul. Veldig kul. Rockestjerne-looken har han demonstrert at han har inne (og vel så det) med filmer som Thor og Only Lovers Left Alive. Om han ikke får spille Morrissey, så bør han i det minste få spille Johnny Marr. Mener nå jeg.

Og til sist, mitt absolutte førstevalg:

Ben Whishaw
Androgyne Whishaw har alt som skal til for å spille Morrissey: den tynne og hengslete kroppen, det rufsete håret og en fremtoning som oser av mystikk. Whishaw kan overbevise både som oppblåst kongelig og plaget kunstner, og har alltid en unik eleganse ved sine rolletolkninger. Kom igjen! Whishaw er både John Keats, Bob Dylan og Q på lerretet. Morrisseys liv ville være en lek for ham.Kjære filmskapere: velg Ben Whishaw til rollen som Morrissey. Vær så snill.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

30, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits