Er Ross og Rachel fortsatt sammen? - et tenkt gjensyn med "Friends"

I disse dager har det gått 10 år siden siste episode av "Friends" ble vist på tv, og vi måtte ta farvel med gjengen som etter ti år på skjermen føltes som våre egne venner. Det er nesten vanskelig å forstå at det har gått hele 20 år siden første gang vi møtte Monica, Ross, Joey, Phoebe, Chandler og Rachel på Central Perk etter at Rachel hadde stukket av fra bryllupet sitt. Da våre veier skiltes i 2004 hadde flere av vennene giftet seg og fått barn. Så hva gjør de nå? Hva ville vi fått vite om livene deres hvis de hadde akseptert venneforespørselen vår på facebook? Jeg har noen teorier. 

Rachel
Det viste seg raskt at man ikke forårsaker oppstyr på en flyplass ustraffet. Rachel ble ilagt en klekkelig bot etter at hun tvang et fly klar til avgang til å slippe henne av to ganger. Heldigvis sørget hennes gamle venn fra Bloomingdales, Mark, for at Louis Vuitton opprettet en lukrativ stilling til henne på New York-kontoret, og hun fikk gjort opp for seg uten større problemer. Etter noen år begynte hun å jobbe for Kate Spade som hun ble kjent med på the Met Gala i 2007. De er venninner også utenom jobb og ferierer sammen i the Hamptons hver sommer. 

Rachel giftet seg med Ross i 2004 og frasen "we were on a break" er for alltid bannlyst i Geller-Green-husholdningen. Døtrene Emma, Sandrine og Rain har vokst opp med historier om hvordan pappa oppdaget at mamma var "his lobster" allerede på high school, og det faktum at Emma var et uhell er fortsatt en godt bevart hemmelighet til tross for at jentenes onkel er Chandler Bing. 

Ross
Godt og vel inne i sitt fjerde ekteskap er Ross for første gang lykkelig gift, og det ser ut til at det vil holde denne gangen. Rundt 2005/06 kom hans faste skilsmisseadvokat med et par bekymringsmeldinger da han ikke hadde hørt fra sin beste kunde på en stund, men kunne trekke et lettelsens sukk da det gikk opp for ham at alle gode ting faktisk er fire for Ross Geller. Husfreden var truet i en periode da han ville gjenoppta keyoboard-spillingen og holdt audition for bandmedlemmer på et av gjesterommene i parets Park Avenue-leilighet, men gjenoppsto da Rachel bestakk ham med et eget rom til fossilsamlingen mot at han ga fra seg keyboardet. 

Ross ble en verdenskjent paleontolog da han sammen med sin sønn Ben, en 19 år gammel paleontologi-student ved NYU, på en utgravning oppdaget en tildligere ukjent dinosaurart. Gellerosaurusen står i dag utstilt på Museum of Natural History i New York, Ross' tidligere arbeidsplass.

Phoebe
Drømmen om familielivet gikk i oppfyllelse for Phoebe som ikke bare fikk ett, men to tvillingpar med ektemannen Mike. For å få bedre plass til storfamilien forlot de Manhattan til fordel for å bo blant kunstnerne i Williamsburg, Brooklyn. Der opptrer Phoebe jevnlig med sine gamle hits "Smelly Cat", "Grandma" og "Sticky Shoes" på små indie-scener under artistnavnet Regina Phalangie. Og om sommeren kjører den musikalske familien Buffay-Hannigan rundt omkring på USAs østkyst og opptrer med sitt familieband på hoteller og campingplasser. Karrieren som massøse er lagt på hylla og til vanlig jobber Phoebe 50 prosent som musikklærer på en barneskole og 50 prosent som Joeys agent.

Chandler
Siden det idylliske huset i Westchester er utstyrt med badekar, har ikke Chandler noe imot å pendle til PR-jobben på Manhattan. Monica har også vært elskverdig nok til å la ham innrede rommet over garasjen til en slags mannfolk-hule hvor han oppbevarer lenestolen, storskjermen og den hvite hundeskulpturen han fikk i avskjedsgave av Joey. Gamle VHS'er med Baywatch og et bordtennisbord er også gjemt unna her, for avholdenhet fra disse to tingene er en av suksessfaktorene ved hans og Monicas ekteskap. 

Chandler er en hengiven far for sine to barn, Jack og Erica. De elsker å høre historien om da farmor og farfar kom i samme kjole til feiringen av foreldrenes fem års bryllupsdag. Han har også kommet over sin avsky for Thanksgiving, og har begynt å spise kalkun igjen. 

Monica
Westchesters supermamma og mesterkokk ble nødt til å slutte i jobben som restaurantsjef da bakebloggen hennes tok av. YouTube-kanalen med kokketriks er også en braksuksess og hun har de tre siste årene hatt egne spalter i the New York Post og et par livsstilsmagasiner. I tillegg er hun leder i foreldreutvalget på skolen og viden kjent blant barna i området for å være den mammaen som baker de beste sjokoladekjeksene.  

Joey 
Etter et par år i Los Angeles returnerte Joey til New York. Suksessen med actionfilmen Captured skaffet ham et par roller i ettertid, men han ble aldri noen stor stjerne. Joey har de siste årene bodd i sitt gamle nabolag i the Village og tatt de strøjobbene som Phoebe har klart å skaffe ham med mer eller mindre redelige metoder. Joey er fortsatt en ettertraktet ungkar, spesielt etter deltakelsen i "Skal vi danse", til tross for at han røk ut som første deltaker. Aldri så galt, får man vel nesten si, for danse-deltakelsen førte til et jobbtilbud som programleder for et sjekkeprogram. "How U doin' " kommer på tv til høsten.

---

Og selvfølgelig - de er fremdeles verdens beste venner. Og alle møtes over Monicas fantastiske Thanksgiving-måltid i Westchester. Hvert eneste år.

 Én kommentar

Tine

08.05.2014 kl.21:25

- legg meg til som venn så kan jeg lese bloggen din fast

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

30, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits