Johnny Depp, det er slutt mellom oss!

Det er som om jeg ikke kjenner deg lenger, Johnny.

Hvor er den introverte og motvillige stjernen med rockestjerneimaget som valgte spennende roller, konsentrerte seg om kunsten og ramponerte hotellrom fra tid til annen? Han som var fengslende i Cry-Baby, Edward Scissorhands, What's Eating Gilbert Grape og Ed Wood? Han som alltid overrasket og inspirerte? Det er som om han ikke eksisterer lenger.

Johnny Depp har for lengst mistet sin 90-talls cool. Den tidligere rebellen med det turbulente kjærlighetslivet som korresponderte med Hunter S. Thompson og kjøpte øyer i Karibien har blitt en loslitt sellout. Mens hans samtidige 90-tallshelter, Brad Pitt, Robert Downey Jr. og Leonardo DiCaprio høster jevnlig annerkjennelse både som skuespillere og produsenter, så selger Depp sjela si til Disney. I stedet for å jobbe med visjonærer som Martin Scorsese, samarbeider han med Tim Burton for nihundreogørtende gang. Resultatet er kalkuner på rekke og rad, fra The Rum Diary til The Lone Ranger. Og årets sci-fi thriller, Transcendece, ser ut til å lide samme ublide skjebne. Depp burde nå se alvoret i øynene, ta en telefon til Wes Anderson og bønnfalle ham om å få en rolle i hans neste film. Men dessverre virker det ikke som om han bryr seg noe særlig om karrieren sin lenger.

Du pleide å være spennende før, Johnny, både profesjonelt og privat. Du jobbet med Jim Jarmusch, spilte i rockeband og eide klubben The Viper Room i Los Angeles. I intervjuer rakket du ned på Hollywood, etablissementet og forbrukerkulturen. Du ble sammen med ei kul fransk dame, Vanessa Paradis, flyttet til Frankrike og uttalte at du aldri kunne bo i USA igjen. Så møtte du 27 år gamle Amber Heard ikke lenge før du rundet 50, og flyttet tilbake til LA da forholdet med Paradis var historie. Dermed demonstrerte du, som alltid har virket så overmenneskelig, at du ikke var i stand til å håndtere 50-årskrisa det spor bedre enn andre menn. 

Det er så trist at Johnny Depp ikke bare har mistet teften hva interessante roller angår, men også skaffer seg overskrifter ved å figurere i offentligheten titt og ofte med en blond forlovede som er halvparten så gammel som ham. Altså ei jente som antakelig hvinte av fryd over sitt første pennal på den tiden Johnny endret sin "Winona Forever"-tatovering til "Wino Forever". Hun er sikkert veldig hyggelig og visstnok en "free spirit" som er så attraktivt blant disse stjerneskuespillerene som liksom er litt mer spesielle enn alle andre, men det er så himla typisk. Plutselig ble du, Johnny, som alltid tenkte selv og var så prinsippfast, en helt vanlig 50-åring med midtlivskrise. Det er ingenting som skiller deg fra de andre lenger.

Plutselig sitter min tidligere favorittskuespiller i sofaen hos David Letterman og snakker om forlovelsesringen sin mens han promoterer en eller annen terningkast 3-film som er glemt før man rekker å kaste den tomme popcornbøtta på vei ut av kinosalen. Nok er nok, Johnny. Jeg slår opp! Johnny Depp og hans femte (!) forlovede, Amber Heard.

Én kommentar

27.04.2014 kl.16:26

Litt grå-stenk ved ørene har vel også han. Det er jo såå sjarmerende.

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

30, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits