Tanker om Oscar-resultatet

Da var årets Oscar-utdeling overstått, og det var en kveld som inkluderte kjendis-selfies, pizza, hvite blazere og fortjente priser. Mens verdenspressen virker mest opptatt av å gnåle uavbrutt om at Jennifer Lawrence har snublet igjen, tar jeg en titt på Oscar-resultatet og tilbyr min rent subjektive vurdering.

 • For et morsomt show det var i år! Det var nok Ellen DeGeneres-effekten.
 • Så ble det pris på Matthew McConaughey for Beste Mannlige Hovedrolle i Dallas Buyers Club, gitt. Det er nok fler enn bare meg som er i sjokk og vantro over at romcom-klysa over alle romcom-klyser faktisk kan spille. Siden Ben Barry, Steve Addington og Connor Mead nå har avgått ved døden i en ulykke på et podium som involverte en gullmann, så regner jeg med at mr. McConaughey nå kjenner sin besøkelsestid og fortsetter å velge gode roller fremover. Gjør han det, så vil de fleste av oss gidde å lære å uttale etternavnet hans korrekt også. Han heter Mækånnåhey, folkens!
 • Da ble det ikke pris på Leonardo DiCaprio i år heller. Og det er bare galt.
 • Søte, fine Lupita Nyong'o. Tenk at du slo the J.Law og nappet til deg oscaren for Beste Kvinnelige Birolle (12 Years a Slave) rett foran nesa på Hollywoods kanskje aller største yndling. Også hadde hun på seg dette. Og sa dette. Jeg bøyer meg i det berømte støvet. Klasse!
 • Ryktene viser seg å være sanne. Benedict Cumberbatch er verdens kuleste.
 • Jared Leto, hvilken verden er du fra? Du er altså en 42 år gammel mann fanget i kroppen til en 25 år gammel mann/kvinne. Det er noe androgynt og lekkert ved hele fyren, og jaggu fikk han Oscar for Beste Mannlige Birolle for Dallas Buyers Club også. Lær meg alt du kan om hårpleie, Jared!
 • Noe uventet ble Gravity den store vinneren i natt. At romstasjon-katastrofefilmen skulle hanke inn de fleste av de tekniske prisene er ingen overraskelse, men så går den faktisk hen og sikrer pris til Steven Price for Beste Originalmusikk og til Alfonso Cuarón for Beste Regi også. Akademiet har altså gjort som i fjor og gitt regiprisen til en effektfilm. Rart.
 • Jeg må være smålig og innrømme at jeg er svært godt fornøyd med det faktum at det ikke ble noen pris på U2 for beste originallåt fra filmen Mandela: Long Walk to Freedom. Da ble vi nemlig spart for en klein takketale hvor Bono og co snakket om hvor godt de kjente Mandela, sånn i tilfelle noen ikke skulle ha fått det med seg tidligere.
 • Kjære norske kulturjournalister: Nei! Frozen, som fikk Oscar i kategorien Beste Animasjonsfilm, er ikke norsk eller "litt" norsk selv om den visuelt er delvis inspirert av norsk natur.
 • Ingen utsondrer mer klasse og eleganse enn Cate Blanchett, noe hun understrekte med all tydelighet da hun dukket opp på den røde løperen seende slik ut. Og oscaren for Beste Kvinnelige Hovedrolle for rollen som en slags moderne Blanche DuBois i Blue Jasmine var høyst fortjent. Hvis skuespillerkarrieren noen gang skulle rakne (noe som er omtrent like sannsynlig som at Heidi Klum en gang vil stille tekkelig kledd på et av disse arrangementene), så tar hun seg i det minste godt ut som alkoholisert og nedbrutt eks-sosietetsdame.
 • Slavedramaet 12 Years a Slave hentet hjem prisen for Beste Film. Akademiet liker altså fortsatt dramatiske og tåredryppende filmer fylt til randen med vold og triste skjebner. Og ikke filmer som tillater seg å kaste om seg med f-ordet 506 ganger. Hørte du det, Martin Scorcese? Men det var fortjent, altså. Men The Woolf of Wall Street ville også fortjent prisen.

 

Buzzfeed.com har laget en utmerket oppsummering av de 27 beste øyeblikkene fra årets Oscar-utdeling. Se den her.Årets vinnere i skuespillerkategoriene: Matthew McConaughey, Cate Blanchett, Lupita Nyong'o og Jared Leto. 

Én kommentar

Stine-Mari

03.03.2014 kl.18:09

Venter fortsatt på at Leo skal få den Oscaren!

Skriv en ny kommentar

hits