The Lorde routine

I natt var det Grammy-utdeling i Los Angeles, og denne årlige hyllesten til listepop, redselsfulle kjoler og Katy Perrys sceneshow har ikke fått mer klasse over seg siden sist. Og som alltid var Taylor Swift innpåslitent synlig til enhver tid, til tross for at hun ikke vant noen pris, og det var det vel ingen som ble mer sjokkert over enn henne selv. Faktisk var det ganske forfriskende at det var en annen jente som fikk mest oppmerksomhet denne gangen, nemlig 17-år gamle Lorde som fikk ta med seg hele to priser hjem til New Zealand.Av en eller annen grunn har Lordes fremføring av hiten "Royals" fått mer negativ oppmerksomhet enn Taylor Swifts hakeslepp over å ikke vinne pris. "Skummelt" og "sært" er ordene som brukes oftest for å beskrive opptredenen. Lorde har nemlig sin helt egen avantgardistiske dansestil som preges av smått spastiske bevegelser mens hun klorer i luften med hendene. I tillegg er fremtoningen hennes en interessant men stilig studie i tenåringsgoth som minner om Fairuza Balk i heksefilmen The Craft fra 1996. Likevel er det ikke for mye, for hun klarer faktisk å balansere det litt harde uttrykket med en solid dæsj eleganse og en tilbakelent "jeg-trenger-ikke-lårkorte-paljettkjoler-for-å-stå-på-denne-scenen-her-og-gjøre-inntrykk"-aktig holdning. Og for et fantastisk antrekk! Jeg nevner nok en gang at denne dama er 17 (sytten!) år gammel. Jeg bøyer meg i støvet. Hun er kul!

Og hva er det egentlig som er så skummelt og sjokkerende med denne opptrendenen? Her har vi faktisk ei jente som ikke lar seg friste til å rive av seg klærne for å blottstille en lakkbikini og nettingstrømper, evner å synge live og som ikke omgir seg med så mye glitter og stæsj at selv Liberace ville blitt flau. Dette er enkelt og elegant, og i sentrum finner vi Lorde og låta hennes. Ikke dansende teddybjørner (hei Miley) og kjøttkjoler (ja, det er deg jeg mener, Lady Gaga). Heia Lorde, fortsett slik!

Det skumleste var egentlig fingertuppene..

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

30, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits