Natasha Khan og Jon Hopkins - Indie møter elektronika

Det er fortsatt drøye to uker igjen av måneden, men jeg tar likevel sjansen på å utrope "Garden's Heart" til oktobers fineste sang. Låta er et samarbeidsprosjekt mellom to av Englands mest unike og interessante unge låtskrivere akkurat nå - Jon Hopkins og Natasha Khan. Sistnevnte ga, etter min mening, ut fjorårets beste plate under artistnavnet Bat For Lashes. Omsider har disse to forstått at de måtte komme seg i studio sammen, og anledningen for samarbeidet er soundtracket til apokalypsefilmen How I Live Now. Soundtracket er komponert i sin helhelt av Jon Hopkins, men han har fått med seg Khan som sparringspartner på "Garden's Heart".

Jon Hopkins og Natasha Khan har mye til felles ut over det faktum at de begge er ekstremt talentfulle og unike artister med flott hår. I tillegg er begge svært kritikerroste og dobbeltnominerte til Mercury-prisen, de bor like ved hverandre øst i London og er opptatt av meditasjon og yoga. Begge har dessuten en sterk og karakteristisk musikalsk signatur. Men mens Hopkins har sjonglert egne prosjekter samtidig som han har produsert låter for storheter som Massive Attack, Brian Eno og Coldplay, har Khan konsentrert seg om sin etter hvert svært vellykkede solokarriere som hittil har avfødt tre plater. Fire år etter at de møttes for første gang kommer nå deres første samarbeid, og resultatet er en låt som bærer både Hopkins og Khans fingeravtrykk. Det er som om Khans indie og Hopkins elektronika har inngått ekteskap. Og ikke et øyeblikk for tidlig.

Teksten er Khans. Etter eget utsagn skrev hun mesteparten "iført pysjamas etter å ha lest gammel engelsk pastoral poesi". I tillegg kom hun opp med låtas shoegaze-aktige gitarriff. Hopkins, på sin side, tok seg av produksjonen og spraylakkerte låta med elektronika og digitale beats. Og det er selvfølgelig Khan som synger. Hennes sjelfulle, nesten hypnotiske stemme løfter låta enda et par hakk. Khan er nok av den typen vokalist som kan synge fra telefonkatalogen og få det til å høres interessant ut.

Jeg anbefaler også å ta en titt på musikkvideoen til "Garden's Heart". Den er regissert av Natasha Khan selv, og innspilt i hennes hjemby Rickmansworth. Hovedrollen spilles av Saoirse Ronan, som også spiller hovedrollen i How I Live Now. Resultatet er ren magi.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

indiehjerte

indiehjerte

30, Oslo

Ida Brenden Engholt (f. 1983). Litteraturviter, språknerd og musikkentusiast med sans for det meste innen indiesjangeren. Samler på fine tekopper, band t-skjorter og rare ord. Også er det mer Elizabeth Bennett i meg enn Anna Karenina. Heldigvis. Kontakt: idabren@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits